Üdvözöllek  Fischer Gyula honlapján!

Sunday, 21 January 1900 00:00

Utolsó módosítás:

Sunday, 21 January 1900

" A jó mérnök közelít,elhanyagol,feltételez "

 

                                            Dr. Zsuffa István

Mai dátum:

Látogatók száma:

2013.01.01.- óta

Online:

Jótanácsok

40 éves koromig - mint a hozzám hasonló fiatalok - nem kímélve magamat éltem az életemet. Aztán egyszer csak jöttek a rosszullétek szívritmus zavarom, magas vérnyomásom,pollen allergiám lett.

Kénytelen voltam magammal, az egészségemmel ezután többet foglalkozni már csak a miatt is mert néhány barátom, munkatársam 40-45 éves korában hírtelen elhalálozott - és ez nagyon megdöbbentett.Elkezdtem a fogyasztott élelmiszerekre,italokra, rossz szokásaimra jobban odafigyelni - és azokon némileg változtatni.

 

 

Nézzük csak , hogy mire kell jobban oda figyelni a "túlélés" érdekében:

 

- Fogyasszunk napi minimum 2-3 liter tiszta vízet! (Nem csapvízet, nem palackozott - gyakran ivóvízet - hanem jó minőségű szűrt,ionizált, tisztított vizet.

 

- Ásványi anyagok,vitaminok szükséges mennyiségének folyamatos bevitelére a szervezetbe! (A napjainkban kapható zöldségek,gyümölcsök - a termő talaj túlzott kihasználása miatt - már-már alig tartalmaznak elegendő mennyíségü és minőségű ásványi sókat,vitaminokat.) Pótlásukról vitamin készítményekkel, egzotikus gyümölcsök, zöldségek fogyasztásával célszerű gondoskodni.

 

- A vércsoportunknak megfelelő táplálkozásra!

(Ebben lehet hinni meg nem hinni, de aki egy kicsit is figyel magára az hamar megtapasztalja jótékony hatását.)

 

- A rendszeres minimum heti két alkalommal, legalább 45 percen keresztül végzett testmozgásra!

Ez lehet futás,kocogás,kerékpározás (akár szobakerékpáron), úszás,torna,kiadós szex,stb. alkalmazkodva testi adottságainkhoz. Pld. 130-150 kg-os testsúllyal ne akarjunk egyből maratonra "gyúrni" hanem használjuk ki a jelentős felhajtóerőt - és ússzunk!

Gyakran látok országjáró munkám során elhízott hölgyeket, urakat este forgalmas,füstös utak mellett kitaposott tornacipőkben futni.Az már egy jó pont ha megszületett az elhatározás a változtatásra, de könyörgöm gondoljanak a részletekre is!

Konkrétan vegyenek egy jó, futásra alkalmas cipőt, - lehetőség szerint menjenek parkba, vízpartra, sportpályára és alkalmazkodjanak a szervezetük bioritmusához. Bizony-bizony a mi életkorunkba délután, este felé már nem célszerű semmi megerőltetőt csinálni!

 

- A fokozatosságra! (Ez már közhely számba megy de nagyon komolyan kell venni.)

Nem egy közeli barátom,ismerősöm halt bele a drasztikus fogyókurába, dohányzás hírtelen abbahagyásából eredő autoimmun betegségbe stb.

 

- A dohányzást elhagyását valamint a túlzott alkohol fogyasztás mérséklését már nem is említem mert az evidens!

 

 

Tekintettel arra hogy jó néhány káros környezeti hatással azonban kénytelen-kelletlen együtt kell élnünk (légszennyezés,UV sugárzás, elektroszmog,vegyszerek-mérgek,stressz stb.) ezért tegyünk meg amit tudunk egészségünk védelmében, - hogy lehetőleg élhető életet élhessünk.

Ehhez szeretnék néhány hasznos tanácsot, ötletet adni kedves Olvasómnak.(Kattints az ikonokra!)

Copyright © 2018 Fischer Gyula

 

A napokban olvastam egy újságcikkben a Dalai Láma szellemes és igaz megállapítását az emberről.

 

"Feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen. Aztán feláldozza a pénzét, hogy visszaszerezze az egészségét.És mivel olyan izgatott a jövőjével kapcsolatban,elfelejti élvezni a jelent.Az eredmény az, hogy nem él sem a jelenben,sem a jövőben,úgy él mintha soha nem halna meg, és aztán úgy hal meg,hogy soha nem is élt igazán."