Üdvözöllek  Fischer Gyula honlapján!

Sunday, 21 January 1900 00:00

Utolsó módosítás:

Sunday, 21 January 1900

" A jó mérnök közelít,elhanyagol,feltételez "

 

                                            Dr. Zsuffa István

Mai dátum:

Látogatók száma:

2013.01.01.- óta

Online:

Jótanácsok

A kókuszzsírról:

 

2012.-ben találtam rá erre a "csodaszerre".Korábban nem nagyon hallottam róla semmit egy hírlevélből ismertem meg.És mivel szeretek mindent kipróbálni rendeltem belőle egy kis dobozzal. Ami a legszembetűnőbb volt a konzisztenciája. 24,5 Celsius alatt szilárd halmazállapotú és zsír kinézete van, felette pedig folyékony.Két féle formában kapható az egyik a szűrt, a másik az extra szűz változat.Előbbinek nincs illata,utóbbié fínom kókusz.

A biológiai úton előállított kókuszzsírt kell keresni (a leggazdaságosabb a 2,2 kg-os kiszerelés 7800Ft) ami nem olcsó, de higgye el nekem a kedves Olvasó - megéri! Magas laurinsav tartalma (mint az anyatejben) az immunrendszer kialakulását illetve hatékony működését segíti. Sütéshez,főzéshez, vagy csak "úgy" vaj,margarin helyett kenyérre kenve kíváló.

Egész más az íze, ropogós a benne készített rántott hús. Nagyon fontos - nem lehet túlhevíteni, leszűrve többször is felhasználható. Nem kell hűtőben tartani, nem avasodik meg.Az extra szűz változat is ugyanúgy használható, de ez hajra, bőrre is kenhető.Napégésre, makacs bőrbetegségekre és számos más nyavalyák gyógyítására is alkalmas.

2012 nyarán kipróbáltuk (a család) az extra szűz változatot napozáshoz.Előzetesen azonban kutakodtam az interneten mert nem akartam úgy járni mint egyesek akik bekenték magukat, majd kifeküdve a tűző napra - jól leégtek.

Szóval mint ahogy mások is tapasztalták akkor járunk el helyesen ha fogyasztjuk is a kókuszzsírt és előzetesen szerzünk egy kis "színt" mielőtt elkezdenénk a bőrre kenni.Kb. 6-os faktoru napvédő hatással lehet számolni.

Nagyon kellemes a hatása még napégésre illetve egyéb égési sérülésre.

Ezen kívűl 2014-ben kipróbáltam a "parlagfűszezonban" - reggelente bekentem vele az orromat. Kevésbé szenvedtem és már

szeptember 10.-e körül jelentősen csökkentek a panaszaim.

Bővebbet a www.kokuszdieta.hu oldalon is találhatsz.

 

 

                                                                                                                                                                     Vissza