Üdvözöllek  Fischer Gyula honlapján!

Sunday, 21 January 1900 00:00

Utolsó módosítás:

Sunday, 21 January 1900

" A jó mérnök közelít,elhanyagol,feltételez "

 

                                            Dr. Zsuffa István

Mai dátum:

Látogatók száma:

2013.01.01.- óta

Online:

Jótanácsok

 

 

 

 

 

 

Ebben a részben megpróbálom összegyűjteni azokat az élelmiszereket, adalékokat és egyéb káros hatású összetevőket melyek különösen veszélyesek az egészségünkre.

 

Aszpartam

 

Mint a jó szamár egy ideje már ráéreztem dolgokra. Akkoriban még ráértem sokat olvasni, így került egy olyan könyv a kezembe amely - a címére már nem emlékszem - az élelmiszeripari segédanyagokról szólt.

Itt lettem figyelmes egy mesterséges édesítőszerre amit aszpartamnak hívtak.

Ekkor egyből Édesanyám -aki II-es típusú cukorbeteg már 35 éve - jutott eszembe akinek rendszerint voltak rosszullétei. Rengeteg diabetikus terméket fogyasztott, én pedig elkezdtem azok címkéit tanulmányozni. Elsősorban két neves gyártó készítményeit vásárolta.(NutraSweet és Canderel)

Akkoriban még nem volt kötelező a csomagoláson feltüntetni az édesítőszert de amelyiken az fel volt tüntetve az mind aszpartam-os volt.

Elkezdtem az Interneten kutakodni a témában és rögtön rátaláltam az alábbi cikkekre amelynek elolvasását és megszívlelését mindenkinek melegen ajánlom!

 

Íme az említett cikk: (forrás - lowcarb.hu) Aszpartam

 

Ekkor már gyanakodtam, hogy nekem is ez az "anyag" okozhatja a problémáim egy részét ugyanis akkoriban literszámra ittam a light kólát, állandóan rágóztam és az egészségesebb életvitel égisze alatt többféle diabetikus készítményt is fogyasztottam.

Sőt a cikk elolvasása után - mivel mindig is kísérletező típus voltam - szabály szerűen még jobban mérgeztem magam és meg tudom erősíteni a cikkben leírtakat amelyek az aszpartam mérgezés tüneteit illetik.

Ezek után az aszpartamot olymértékben száműztem mindennapjaimból,hogy inkább egy-egy cukros rágót ill. pohár kólát fogyasztok el ha rám tör az "éhség."

Azóta megszűntek a rosszulléteim, nem szédülök, nem hallucinálok. Édesanyám is sokkal jobban van és vásárlás előtt alaposan megnézzük a diabetikus készítmények összetételét ma már kötelezően fel kell tüntetni az édesítőszer típusát).

Sajnos csak a termékek kb. 20%-a nem tartalmaz aszpartamot - de legalább már kapható természetes édesítőszerrel készült termék is.

 

 

Nátrium glutamát (E621)

 

Korunk másik nagy "kártevője" ez az általánosan használt élelmiszer-adalékanyag.

 

Finomított olajok

 

Sajnos a nálunk kapható finomított hétköznapi olcsó nagy valószínűséggel kémiai úton előállított olajok, margarinok okozzák a legtöbb egészségügyi problémát. Erről bővebben a következő cikkben olvashatsz. (Forrás www.hirhatar.com)

 

 

                                                                                                                                                                       Vissza