Üdvözöllek  Fischer Gyula honlapján!

Sunday, 21 January 1900 00:00

Utolsó módosítás:

Sunday, 21 January 1900

" A jó mérnök közelít,elhanyagol,feltételez "

 

                                            Dr. Zsuffa István

Mai dátum:

Látogatók száma:

2013.01.01.- óta

Online:

Szuper élelmiszerek

Text (double-click to edit)
Text (double-click to edit)

Goji bogyó

2016.-ban figyeltem fel erre az érdekes, rendkívűl értékes apró "gyümölcsre." Kollégámtól kaptam egy kis csomaggal belőle szárított kivitelben. Hasonlít az íze a csipkebogyóéhoz. Hamar megkedvelte az egész család - elsősorban kedvező hatásai miatt is melyeket hamar megtapasztaltunk. Ezek közül kiemelném az általános közérzet javító, magas C vitamin, Vas tartalmát, illetve általános roboráló hatását amelynek eredményeképpen ezen a télen még megfázva sem volt a család.Számos nyomelemet tartalmaz  - szóval egy "áldás"

Kapható 100 %-os leve is (www.gojibogyo.hu) Ezt elsősorban idősebb embereknek ajánlom akik nehezen tudják megrágni az aszalt, szárított változatát.

Kínából származik a Jangce völgyében őshonos de nem érdemes itthon a cserjéjével (nálunk is kapható és megél) bíbelődni mert nem tudjuk neki azt a környezetet (elsősorban tápanyagfelvétel szempontjából) biztosítani ami kívánatos lenne. Hasonló példával élve nem tudnánk olyan szilvát termelni (bárhol is próbálkoznánk vele)mint amilyen a Felső-tiszai ártereken terem.Az különleges fajta ("nem tudom" szilva), a környezet (tiszai ártér öntéstalaja) utánozhatatlan gyümölcsöt terem melyből készűlt pálinka (kis üstben, fa tüzeléssel, eperfahordóba érlelve) olyan ízt és minőséget garantál mely egyedülálló)

Noni

A nonit már jóval korábban használták Dél-Kelet-Ázsiában mint ahogyan erről az első írásos forrás említést tesz.A ajurvédikus gyógyászat szent növénye volt. Benne látták a hosszú élet titkát.

Több mint 140 különböző aktív hatóanyagot tartalmaz, köztük erőteljes antioxidánsokat. ORAC értéké rendkívül magas 36000!!!!!

Jelentősebb mennyiségben található benne C- és E-vitamin, de tartalmaz A-,B1-,B2-,B5-,B6-,B12 vitamint is. Gazdag forrása a kalciumnak,a vasnak,a foszfornak, a magnéziumnak, a cinknek,a réznek, a krómnak és a mangánnak.

Immunerősítő, fájdalomcsökkentő, szív-és érrendszert védő, daganatellenes, fertőzések elleni hatása a legismertebb.Csökkenti a depressziós tüneteket mivel fokozza a szerotonin és melatonin termelődést.

A Marquises szigeteken az őslakos benszülöttek között sokan meghaltak a törzsi tetoválások elkészítése következtében fellépő szepszis (vérmérgezés) miatt.Kivéve azokat akik Nonit fogyasztottak?!

Szintén megrendelhető 100%-os leve a (www.gojibogyo.hu) oldalról.

 

 

                                                                                                                                                                    Vissza