Üdvözöllek  Fischer Gyula honlapján!

Sunday, 21 January 1900 00:00

Utolsó módosítás:

Sunday, 21 January 1900

" A jó mérnök közelít,elhanyagol,feltételez "

 

                                            Dr. Zsuffa István

Mai dátum:

Látogatók száma:

2013.01.01.- óta

Online:

Szuper élelmiszerek

Copyright © 2017 Fischer Gyula

 

Text (double-click to edit)
Text (double-click to edit)

Goji bogyó

2016.-ban figyeltem fel erre az érdekes, rendkívűl értékes apró "gyümölcsre." Kollégámtól kaptam egy kis csomaggal belőle szárított formában.(Bio-boltokban kapható) Hasonlít az íze a csipkebogyóéhoz. Hamar megkedvelte az egész család - elsősorban kedvező hatásai miatt is melyeket hamar megtapasztaltunk. Ezek közül kiemelném az általános közérzet javító hatását, magas C vitamin, Vas és sokféle egyéb ásványi anyag tartalmát. Általános roboráló hatása következtében ezen a télen még megfázva sem volt a család.Kapható 100 %-os leve is (www.gojibogyo.hu) Ezt elsősorban idősebb embereknek ajánlom akik nehezen tudják megrágni az aszalt, szárított változatát.

Kínából származik a Jangce völgyében őshonos - de mivel nálunk is megél egyre több hazai kertészetben is kapható a cserjéje. Úgy gondolom nem érdemes az itthoni termesztésével próbálkozni mert hiányoznak a termesztés eredeti, meghatározó körülményei! Hasonló példával élve nem tudunk olyan szilvát termelni (bárhol is próbálkoznánk vele)mint amilyen a Felső-tiszai ártereken terem.Az egyedülálló fajta ("nem tudom" szilva), a környezet (tiszai ártér öntéstalaja) utánozhatatlan gyümölcsöt terem melyből készűlt pálinka (kis üstben, fa tüzeléssel, eperfahordóba érlelve) olyan ízt és minőséget garantál mely egyedülálló és utánozhatatlan!

Noni

A NONI (Morinda Citrifólia) egy rendkívüli gyógyító tulajdonságokkal rendelkező gyümölcs. Indiában,Kínában,Polinéziában már több mint 2000 éve használják a gyógyításban.Egy örökzöld növényfajta melynek mérete a cserjétől a tíz méteres fáig is terjedhet.

Napjaink kutatásai bebizonyították, hogy elősegíti az immunrendszer működését, a sérűlt sejtek regenerálódását.

Továbbá:

- szabályozza a vérnyomást,

- fájdalomcsillapító,

- antibakteriális,

- növeli a szervezet szerotonin,melatonin szintjét,

- gyulladásgátló,

- megakadályozza a rákos daganatok kialakulását, megállíthatja,ill. visszafordíthatja a folyamatot.

 

Kapható 100%-os leve is.(www.gojibogyo.hu)

 

A Noni-t mindig étkezés előtt fél órával vegyük be. Bármilyen gyógyszer kombinációval együtt szedhető, hatékonyabbá teszi a gyógyszerek hatását, gyakran csökkenti a káros mellékhatásukat.

A kúra elején gyengeséget,fáradtságot érezhet, ebben az esetben a napi folyadék bevitelt kell növelni!