Üdvözöllek  Fischer Gyula honlapján!

Sunday, 21 January 1900 00:00

Utolsó módosítás:

Sunday, 21 January 1900

" A jó mérnök közelít,elhanyagol,feltételez "

 

                                            Dr. Zsuffa István

Mai dátum:

Látogatók száma:

2013.01.01.- óta

Online:

Jótanácsok

Zöldségek,gyümölcsök:

 

Egy kis táblázat a szervezetünkre gyakorolt jótékony hatásaikról.És még egy kis lista. Nagy kedvencem a cékla és az abból készíthető céklasaláta.

"Eledeled legyen gyógyszered ..." tartja egy régi örök érvényű mondás.

Copyright © 2017 Fischer Gyula

 

 

A kókuszzsírról:
 

Kb. két éve találtam rá erre a csodaszerre.Korábban nem nagyon hallottam róla semmit egy hírlevélből ismertem meg.És mivel szeretek mindent kipróbálni rendeltem belőle egy kis dobozzal. Ami a legszembetűnőbb volt a konzisztenciája. 24,5 Celsius alatt szilárd halmazállapotú felette pedig folyékony.Két féle formában kapható az egyik a szűrt, a másik az extra szűz változat.Előbbinek nincs illata,utóbbié fínom kókusz.
A biológiai úton előállított kókuszzsírt kell keresni (a leggazdaságosabb a 2,2 kg-os kiszerelés 7800Ft) ami nem olcsó, de higgye el nekem a kedves Olvasó - megéri! Magas laurinsav tartalma (mint az anyatejben) az immunrendszer kialakulását illetve hatékony működését segíti. Sütéshez,főzéshez, vagy csak "úgy" vaj,margarin helyett kenyérre kenve kíváló.
Egész más az íze, ropogós a benne készített rántott hús. Nagyon fontos - nem lehet túlhevíteni, leszűrve többször is felhasználható. Nem kell hűtőben tartani, nem avasodik meg.Az extra szűz változat is ugyanúgy használható, de ez hajra, bőrre is kenhető.Napégésre, makacs bőrbetegségekre és számos más nyavalyák gyógyítására is alkalmas.
2012 nyarán kipróbáltuk (a család) az extra szűz változatot napozáshoz.Előzetesen azonban kutakodtam az interneten mert nem akartam úgy járni mint egyesek akik bekenték magukat, majd kifeküdve a tűző napra - jól leégtek.
Szóval mint ahogy mások is tapasztalták akkor járunk el helyesen ha fogyasztjuk is a kókuszzsírt és előzetesen szerzünk egy kis "színt" mielőtt elkezdenénk a bőrre kenni.Kb. 6-os faktoru napvédő hatással lehet számolni.
Nagyon kellemes a hatása még napégésre illetve egyéb égési sérülésre.
Ezen kívűl 2014-ben kipróbáltam a "parlagfűszezonban" - reggelente bekentem vele az orromat. Kevésbé szenvedtem és már szeptember 10.-e körül jelentősen csökkentek a panaszaim.
Bővebbet a www.kokuszdieta.hu oldalon is találhatsz.

 

Természetes édesítők és azok hatásai:

Fruktóz:

A gyümölcsökben és a mézben természetes formában van jelen.A kereskedelemben kapható változata (általában por formájában) nádcukorból vagy cikóriából készűl.Nagyon édes és cukorbetegek is fogyaszthatják.Lassabban szívódik fel mint a szőlőcukor,kevesebb kalóriát tartalmaz és tápanyag sincs benne.Mellékíze nincs.Ha lehet csak természetes formájában fogyasszuk, de aki kíváncsi pld. befőzéskor kipróbálhatja a kereskedelmi változatát is.


Glükóz:(szőlőcukor)

Kukorica vagy burgonyakeményítőből állítják elő.Nagyon gyorsan bomlik ezért a szervezetbe jutva hírtelen megemeli a vércukor szintjét így adva gyors energiát. Hatása is gyorsan megszűnik ezért lehetőleg csak olyan esetekben alkalmazzuk amikor szükség van - pld. komolyabb fizikai vagy szellemi megterhelés esetén - egy kis "tuningra".


Stevia:
A steviát bio boltban vásárolom oldat formájában. Érdekes íze van és nagyon tömény. Pld. fekete kávéba ne tegyünk belőle mert egy ihatatlan löttyöt kapunk. Kapható még tablettában és újabban szárított levele és őrölt pora is.
 

Ez a hétköznapi déligyümölcs több mindenre is használható mint gondolnánk.